Izvor: Radio 021, 30.Jul.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Predstavljen novi "Erbas H145M" helikopter MUP-a

Novi "Erbas H145M" helikopter, nabavljen za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, počeće da se koristi u narednih desetak dana.

Prva dva helikoptera istog tipa isporučena su Helikopterskoj jedinici početkom jula.

"Ova tri helikoptera, koje naši piloti smatraju jednim od najboljih u svetu, daju našoj Helikopterskoj jedinici status kakav u regionu malo ko ima", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da će četvrti helikopter "H145M", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prema planu i u skladu sa dogovorom sa Erbasom, biti isporučen aprila sledeće godine.

Stefanović je ukazao da su prva dva helikoptera, koja su stigla početkom jula registrovana i već se koriste u operativnim zadacima MUP-a.

Helikopteri imaju novu opremu za noćno osmatranje sa ugrađenim kamerama koje omogućavaju da operater, umesto pilota, osmatra granicu ili prati neku drugu akciju, kao i da ima dobru vidljivost tokom noći. Takođe, oni su opremljeni i najsavremenijom medicinskom opremom, tako da će lekarski timovi moći, ukoliko zatreba, da pruže pomoć ugroženima u samom helikopteru i tako ne gube dragoceno vreme u transportu do najbliže bolnice.

Letelice mogu da za samo minut i dvadeset sekundi budu u vazduhu, što je od izuzetnog značaja za reagovanje u vanrednim i kriznim situacijama. Helikopteri će biti korišćeni za transport specijalnih jedinca, nadzor državne granice, kontrolu saobraćaja, gašenje požara i spasavanje.

Stefanović je rekao da je Ministarstvo kupilo i tri helikoptera "Super Puma H-215".

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.