Izvor: Radio 021, 28.Maj.2019, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Pokušao preko Horgoša da prošvercuje 70 laptopova, tableta i više od 20 mobilnih telefona

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 25. maja, na ulaznoj strani prelaza Horgoš, sprečili krijumčarenje više od 70 polovnih laptopova i tableta, njihovih delova i 22 mobilna telefona kojima je jedan automobil bio dupke pun.

Prekršaj je otkriven oko 8 časova ujutru, kada je na red za kontrolu stigao "mercedes benc" austrijskih registarskih oznaka kojim se iz Beča, gde radi kao vozač, vraćao državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Pazaru.

U razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa carinskim službenicima, 49-godišnji putnik rekao je da sa sobom nosi polovnu veš-mašinu i kućište kompjutera.

Detaljnim pregledom vozila ispostavilo se da to nije ni približno sve, jer su carinici nekoliko sakrivenih tablet uređaja pronašli najpre u fabričkoj šupljini iza zadnjeg sedišta. Daljom kontrolom ustanovljeno je da tajnog tovara ima gotovo svuda, a reč je o 52 laptopa "samsung", "tošiba", "lenovo", 22 mobilna telefona "samsung", "soni", "nokija", 18 tableta "samsung", "lenovo", "asus", dva kompjutera "epl" i dva monitora iste marke.

Neprijavljena tehnička roba otkrivena je i ispod ćebeta koje se nalazilo na zadnjem sedištu, u kutiji sa alatom, koferu putnika, prostoru za rezervni točak, čak i ispod patosnice, gde je bilo sakriveno nekoliko laptopova.

Najupečatljivije mesto skrivanja je bila prijavljena polovna veš-mašina, koju je bilo moguće otvoriti tek nakon što se uključi u struju. Kada su je odneli do prvog priključka, carinici su videli da je bubanj veš mašine bio je ispunjen mobilnim telefonima i laptopovima.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.