Izvor: Radio 021, 15.Avg.2020, 12:51

FOTO: Počelo postavljanje spomenika Stefanu Nemanji; Vesić: Biće istorijski momenat kada ga Vučić bude otkrivao

Na Savskom trgu u Beogradu danas su počeli radovi na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je "čin početka postavljanja prisustvovanje istoriji, jer će spomenik jednom od najznačajnijih srpskih vladara na tom mestu trajati vekovima".

"Njegovo vreme se pamti kao prekretnica u istoriji i kulturi Srba. On je sa sinom Rastkom utemeljivač Srpske pravoslavne crkve. Dokaz je da srpska istorija traje 800 godina i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su Srbi stari evropski narod sa svojom istorijom, kulturom i tradicijom", naveo je.

Izrazio je zahvalnost predsednik Srbije Aleksandru Vučiću što je inicirao postavljanje spomenika i dodao da će "istorijski momenat biti kada ga on bude otkrivao".

"Vučić je od 2012. godine uradio mnoge velike stvari za Srbiju ali podizanje spomenika Stefanu Nemanji imaće najveću simboliku - da Srbija poštuje svoju istoriju", rekao je zamenik gradonačelnika.

Spomenik će biti na 15 metara dugim šipovima, a visok je 23 metra.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.