Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Pada sneg u Novom Sadu, putevi prohodni

Sneg pada u Novom Sadu, a zimske službe komunalnih preduzeća nalaze se u pripravnosti.

Kako je rečeno za 021.rs u JKP "Put", njihove ekipe nalaze se na Fruškoj gori, a još nisu počeli sa delovanjem u gradu. Procena je da će se sa soljenjem u gradu krenuti u popodnevnim časovima, kada dođe do pada temperature, a očekuje se da se sva mehanizacija tokom noći nađe na gradskim putevima.

Ovo preduzeće vodi brigu o putevima prvog i drugog prioriteta, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su autobuske linije i ulice u kojima postoje objekti od javnog značaja.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću poručuju za 021.rs da se autobuski saobraćaj odvija po ustaljenom rasporedu i bez problema.

Radnici JKP "Čistoća" su u potpunosti spremni za snežne padavine, poručuju u ovom preduzeću.

"Sva mehanizacija i ljudstvo je u punoj pripravnosti, a trenutno je na terenu nekoliko ekipa koje obilaze i prate stanje na pešačkim stazama i raskrsnicama", kažu u Gradskoj čistoći za 021.rs.

Zimska služba "Gradskog zelenila" sa 90 radnika i 22 vozila mehanizacije u podne je izašla na teret. Kako se navodi, prioriteti prilikom čišćenja i posipanja soli su pešački prilazi mostovima, autobuska stajališta u gradu i industrijskoj zoni, kao i staze u parkovima i oko njih.

"U našoj nadležnosti je i 10 gradskih trgova, staze i plato na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i pešačke staze od Banovine do Gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj'. Broj angažovanih radnika i vozila mehanizacije tokom snežnih padavine koje su najavljene za narednih nekoliko dana zavisiće od inteziteta padavina", navode u ovom preduzeću i dodaju su u potpunosti spremni da odgovore na obaveze u okviru Gradske zimske službe.

Dok traju padavine saobraćaj će biti usporen, ali iz JKP "Put" apeluju na građane da budu obazrivi u vožnji i nakon prestanka padavina, zbog leda na putu.

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da snega ima na mnogim putevima, ne samo u planinama. Snega do pet centimetara ima u okolini Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Raške, Ribarića, Valjeva, Šapca, Prištine, Prijepolja, Vranja.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na magla na putevima. Detaljan izveštaj "Puteva Srbije" možete da pogledate OVDE.

Inače, meteorolozi su sneg najavili i za vikend, sa temperaturama koje neće ići u plus.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.