Izvor: Radio 021, 09.Sep.2020, 13:54

FOTO: Novosadsko žuto sanduče nakon više decenija postalo crveno

Žuto poštansko sanduče kod Katedrale (Crkve imena Marijinog) u centru Novog Sada, kraj kog su se nalazile generacije Novosađana i posetilaca grada, preko noći je postalo crveno.

Za sada nije poznato zašto je "Pošta Srbije" prefarbala jedan od simbola centra Novog Sada. Naime, "Pošte Srbije" u drugim gradovima imaju i sandučiće crvene boje, ali to do skoro nije bila praksa u Novom Sadu.

Kako se uverio reporter 021.rs, sanduče kod Katedrale je sveže prefarbano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u crvenu boju, ali se vidi da je posao urađen na brzinu i u samo jednom sloju, jer se probija žuta boja ispod.

Od kada se ovo sanduče nalazi na ovom mestu nije baš sigurno, ali Novosađani i posetioci decenijama unazad znaju za njega. Toliko je poznato da se čak i na nekim inostranim sajtovima za putovanja nalazi kao reper za sastanake u vojvođanskoj prestonici.

Takođe, u crveno su prefarbana i oba žuta sandučeta kod Glavne pošte na Bulevaru Mihajla Pupina. Jedno od ova dva sandučeta su poznata i po tome što je pre nekoliko godina jedna Novosađanka, nakon što se sudarila s njim, dobila tužbu protiv Pošte Srbije.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosadsko žuto sanduče kod Katedrale, preko noći postalo crveno

Izvor: Luftika.rs, 09.Sep.2020

Žuto poštansko sanduče kod Katedrale (Crkve imena Marijinog) u centru Novog Sada, kraj kog su se nalazile generacije Novosađana i posetilaca grada, preko noći je postalo crveno.. Za sada nije poznato zašto je “Pošta Srbije” prefarbala jedan od simbola centra Novog Sada. Naime, “Pošte Srbije”...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.