Izvor: Radio 021, 09.Okt.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novosadski taksisti nastavljaju proteste

Novosadski taksisti i danas su bili u protestnoj vožnji iz solidarnosti sa beogradskim taksistima, ali i "preventivno" jer ne žele da u Novi Sad dođe agencija za prevoz CarGo.

Više stotina taksista i danas se okupilo na okretnici na Mišeluku i od 13 časova krenulo u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << do Štranda.

Gužve tokom protestne vožnje nije bilo jer su taksisti bili prilično raštrkani i vožnja je bila gotova na Štrandu nešto posle 14 časova.

Protest novosadskih taksista će se nastaviti do ispunjenja zahteva, koji se prvenstveno odnose na podršku beogradskim kolegama, koji traže da se primene odredbe Zakona o prevozu putnika i spreči dalji rad Car:Go i sličnih udruženja građana, "kockica", "linijskih taksija" i drugih nelegalnih vidova prevoza.

Predsednik Komore taksista Vojvodine Radenko Vidaković za 021.rs navodi da će protest nastaviti u četvrtak i svakog narednog dana. Povodom poslednjih izjava predstavnika republičke vlasti da Car:Go vozi zbog rupa u zakonu, kaže da vlasti treba samo da primene član 92 Zakona o prevozu putnika.

Prema njegovim rečima, u međuvremenu su imali kontakte sa lokalnim vlastima u Novom Sadu, koji su naveli da su spremni da pomognu u delu koji je njihova nadležnost.

"Čuli smo se sa gradskim vlastima i oni će sve uraditi da se reše problemi sa linijskim taksijem, agencijama, kockicama, neprijavljenim taksijima, onima koji voze bez tabli i slično", navodi Vidaković.

Taksisti u Novom Sadu juče su po prvi put protestovali zbog kompanije CarGo.

Više o jučerašnjem protestu čitajte OVDE, a više o razlozima za protest vidite OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.