Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 08:51

FOTO: Novosadski studenti najavili protest za 18 časova, u Beogradu zakazano novo okupljanje

Novosadski studenti najavili su za danas u 18 časova protest ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić", nakon što su studenti u Beogradu protestovali zbog najavljenog iseljavanja iz domova.

Najava protesta u Novom Sadu usledila je nakon održanog protesta u Beogradu, u četvrtak uveće, kada su se beogradski studenti pobunili zbog plana da se isele iz domova, što je najavljeno kao jedna od mera u borbi protiv širenja virusa korona u srpskoj prestonici. U pozivu novosadskim studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na okupljanje u 18 časova kaže se da žele da iskažu kolektivno nezadovoljstvo i pruže podršku prijateljima iz Beograda zbog odluke o prinudnom iseljavanju.

"Iskazujemo nezadovoljstvo i zbog odluke o plaćanju studentskih domova u Novom Sadu po ekonomskoj ceni od 15. jula. Studenti nisu krivi zbog epidemiološke krize u Srbiji. Studenti neće da ćute na kontinuirano kršenje njihovih prava. Pokažimo solidarnost i izborimo se za naša prava koja su danas ugroženija više nego ikad pre", stoji u pozivu koji je potpisala Omladinska studentska akcija Novi Sad.

Podsetimo da je iseljavanje studenata u Beogradu zbog epidemioloških mera najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu na RTS-u, pa su još tokom emisije studenti u domovima u glavnom gradu izašli na ulice i blokirali nekoliko raskrsnica. Oni su potom krenuli u protestne šetnje Beogradom. Iako se pojavila informacija da je, nakon emisije, Vučić imao sastanak sa studentima i da je dogovoreno da ostanu u domovima, studenti na protestu, koji se završio okupljanjem ispred republičke skupštine, to su negirali. Poručili su da žele da im se dozvoli da ostanu u domovima, kao i da se produže ispitni rokovi za studente koji su oboleli ili su u karantinu.

Na Fejsbuk stranici "Niko iz doma" objavljeno je i da su studenti dobili nalog da do ponedeljka isprazne svoje sobe.

Autor: 021.rs/agencije

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.