Izvor: Radio 021, 12.Avg.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novosadski hor "Sonja Marinković" osvojio dve zlatne medalje na Evropskim horskim igrama

Mešoviti hor AKUD UNS "Sonja Marinković" postigao je najveći uspeh u istoriji prve sekcije AKUD-a, osvojiviši dve zlatne medalje na Evropskim horskim igrama u Geteborgu (Švedska).

Na ovogodišnjim Horskim igrama, učestvovalo je 133 horova iz 36 zemalja, a hor "Sonje" je bio jedini predstavnik Srbije. Kući je doneo zlatno odličje iz kategorije kamernih horova, čime se kvalifikovao za natpevavanje u Grand Prix kategoriji u kojoj je nagrađen još jednom zlatnom medaljom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Predstavnica hora Gordana Novaković kaže za 021 da se ovim nagradama nisu nadali.

"Bili smo u potpunom šoku. Zaista nismo to očekivali. Mi smo poprilično skromni, jer smo svesni sa kakvim horovima se takmičimo, ali dali smo najbolje od sebe i mislim da nam je to bio najbolji nastup", navodi ona.

Za "Gran Prix" su pevali kompoziciju "Trešnja drvo" srpskog kompozitora Miroslava Štatkića, jer kako navodi, uvek vole da se predstave domaćim kompozicijama kada se takmiče u inostranstvu.

Osvajanjem zlatnih medalja hor se direktno kvalifikovao i obezbedio sebi mesto na "Champions Competiton" i "Grand Prix of Nations" na Svetskim horskim igrama koje predstavljaju najveće horske susrete na svetu, a koji će se održati 2020. godine u Belgiji.

Sada je u planu priprema za Svetske horske igre, gde će se takmičiti u kategorijama duhovne i kamerne muzike.

"To su dve najteže kategorije, tako da moramo već da počnemo da se spremamo, a sad samo ciljamo na zlato", kaže Gordana.

Evropske horske igre se održavaju bijenalno od 2013. godine i do sada su gradovi domaćini bili Grac, Magdeburg i Riga. Ovaj događaj okuplja više od 5.000 učesnika iz svih evropskih zemalja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hor „Sonja Marinković“ osvojio dve zlatne medalje na Evropskim horskim igrama

Izvor: NoviSad.com, 12.Avg.2019

Mešoviti hor AKUD UNS „Sonja Marinković“ postigao je najveći uspeh u istoriji prve sekcije AKUD-a, osvojiviši dve zlatne medalje na Evropskim horskim igrama u Geteborgu (Švedska)..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.