Izvor: Radio 021, 22.Sep.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novosadska Kritična masa se provozala Novim Sadom

Više stotina Novosađana provozalo se ulicama grada, u okviru tradicionalne vožnje biciklista pod nazivom "Kritična masa", a povodom Evropske nedelje mobilnosti.

Biciklisti su u vožnju krenuli iz Limanskog parka, potom su prošli kroz Ulicu Narodnog fronta, Fruškogorsku, Bulevar despota Stefana, Balzakovu, Bulevar cara Lazara, Bulevar Evrope, Futošku, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovsku, Maksima Gorkog, sa završetkom na platou ispred Spensa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Na kraju vožnje je organizovana diskusija sa predstavnicima institucija na temu "Biciklisti pitaju grad", gde su građani mogli da postave različita pitanja.

Ove godine u fokusu Evropske nedelje mobilnosti su pešaci, pa oni koji ne voze bicikli, mogli su da hodaju. Danas je obeležen i Svetski dan bez automobila.

Tokom diskusije, predstavnici policije su najavili da će sledeće godine zbog ovogodišnjih nezgoda u fokusu biti biciklisti.

Takođe je rečeno da biciklisti ukoliko imaju predloge za izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, mogu da ih pošalju Odeljenju saobraćajne policije, budući da MUP radi na izmenama zakona.

Naredna vožnja biće naknadno najavljena.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.