Izvor: Radio 021, 06.Apr.2020, 16:49

FOTO: Novosađani posle 40-časovnog policijskog časa izašli napolje, neki sedeli u baštama zatvorenih kafića

Novosadske ulice konačno su "živnule", posle 40 sati, koliko je trajala zabrana kretanja, a nemali broj građana je završetak policijskog časa iskoristio za šetnju.

Kako su se uverili reporteri 021.rs, građani su najčešće čekali na ulaz u supermarkete, apoteke, banke ili menjačnice. Iako ostali prodajni objekti uglavnom nisu imali gužve, primetno je da se vodi računa o broju posetilaca, tako da se retko gde može videti da u jednoj radnji ima više od dvoje ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Građani se pretežno pridržavaju naredbe da ne sme da bude više od dvoje ljudi zajedno u grupi na ulici, ali se povremeno mogu videti mladi koji krše ovo novouspostavljeno pravilo, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Novinari 021.rs su na novosadskim ulicama primetili i nekoliko starijih građana, što je bila retkost prethodnih dana. Oni su, po svemu sudeći, izašli ili da prošetaju svoje kućne ljubimce na kratko, da bace smeće ili da pazare u obližnjoj prodavnici, što bi moglo da ukaže na to da postoje stariji sugrađani koji nemaju svu neophodnu pomoć komšija ili volontera u vezi sa svakodnevnim obavezama.

Kej i druga šetališta bila su destinacija Novosađana za šetnju prethodnih dana, ali ih sada nema tamo, jer su gotovo sve ove lokacije zatvorene. Ipak, u šetnji, druženju i "protezanju nogu" mogao se videti nemali broj Novosađana u samom centru grada, bez obzira na to što se danima apeluje na građane da ostanu u svojim kućama i da napolje izađu samo zbog radne obaveze, nabavke ili zdravstvene usluge.

Na Trgu slobode, Trgu republike i Pozorišnom trgu gotovo da nije bilo slobodne klupe, što je bio slučaj i kod Katedrale. Pojedini Novosađani su sedeli u baštama lokala, koji su zatvoreni već nekoliko nedelja.

Kako je bilo u centru oko podneva 22. dana vanrednog stanja, pogledajte u foto galeriji:

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.