Izvor: Radio 021, 28.Feb.2021, 18:33

FOTO: Novosađani organizovali akciju za spas domaćeg proizvođača krompira kojeg uništava uvoz

Oko 13 tona ivanjičkog krompira prodato je Novosađanima danas na Novom naselju, u okviru akcije koju je organizovala Fondacija "Tate Novosađani".

Iz kamiona parkiranog na Bulevaru Slobodana Jovanovića u rekordnom roku rasprodat je ivanjički krompir, koji bi u suprotnom bio uništen.

Kako za 021.rs kaže Đura Ćurčić iz ove Fondacije "Tate Novosađani", sve je počelo tako što su saznali da ivanjički proizvođači krompira zbog niske otkupne cene uništavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoj proizvod jer nemaju kome da ga prodaju.

"Veliki trgovinski lanci prodaju uvozni krompir po veoma niskoj ceni, pa neće da otkupe od domaćih proizvođača koji ga nude po takođe smešno niskoj ceni. To uništava domaćeg proizvođača koji u očaju mora da baci svoj proizvod", rekao je Ćurčić.

Dodaje da je ta informacija na društvenim mrežama izazvala salvu komentara, a mnogi su iskazali interesovanje da otkupe deo tog krompira koji će u suprotnom biti bačen.

"Kako bismo pomogli domaćim proizvođačima u teškim vremenima, kontaktirali smo ih i dogovorili se da dovezu jedan kamion od 13 tona u Novi Sad. Od ukupno 13 tona, jedna tona  krompira je otišla za Solidarnu kuhinju Crne kuće, za fejsbuk grupu 'Obrok za podrodicu' i jednu humanitarnu organizaciju iz Srbobrana, dok je preostali krompir u džakovima od po 10 kg prodat po ceni od 18 dinara po kilogramu svim zainteresovanima koji su nam se ranije javili", naveo je Ćurčić za 021.rs.

Dodaje da ukoliko bude još zainteresovanih, planiraju da ubrzo ponove akciju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tate Novosađani u akciji za spas domaćih proizvođača krompira

Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2021

Oko 13 tona ivanjičkog krompira prodato je Novosađanima danas na Novom naselju, u okviru akcije koju je organizovala Fondacija “Tate Novosađani”.. Iz kamiona parkiranog na Bulevaru Slobodana Jovanovića u rekordnom roku rasprodat je ivanjički krompir, koji bi u suprotnom bio uništen.. Kako kaže...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.