FOTO: Nakon protesta počeli radovi na uređenju biciklističke staze

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Nakon protesta počeli radovi na uređenju biciklističke staze

Radovi na renoviranju biciklističke staze u Futoškoj ulici počeli su danas, dva dana nakon protesta novosadskih biciklista zbog očajnog stanja ove deonice i drugih ključnih staza.

Problem sa ovom deonicom postoji nekoliko godina, a novosadska udruženja su konstantno ukazivala na potrebu za iznalaženjem rešenja, što je i dovelo do protesta održanog u subotu. Predsednik Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković kaže za 021.rs da je ovo pozitivan iskorak gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << institucija prema potrebama građana.

"U subotu smo održali protest na kom smo iskazali naše zahteve, koje su građani i institucije znali ranije. Uvek smo jasni, međutim, ovom prilikom ti zahtevi su dobili na težini, a izlaskom na ulice građani su pokazali da im je stalo do toga da se neki problem reši. Nadam se da će ovaj potez institucija da se biciklistička staza u Futoškoj uradi ostati dosledan i da će ta saobraćajnica postati vrlo prohodna i zahvalna za korišćenje bicikla", objašnjava Trifković.

Na protestu u organizaciji NBI ukazano je na sve gore stanje biciklističkih staza i na nedovoljno ulaganje u iste, iako broj Novosađana koji koriste bicikli raste svakodnevno. Nakon reakcija institucija i početka radova, Trifković se nada da će ovakvi potezi nadležnih biti sve češći, te da će institucije silaziti među narod, kao i da će imati više razumevanja za potrebe građana.

"Najbolji stepen profesionalizma jeste odgovor na potrebe zajednice. Institucije treba da sarađuju sa zajednicom i u tom pogledu ovo je jedan ohrabrujući potez. Razumemo da nadležne ustanove imaju svoje prioritete, ali nakon nekoliko godina i mi smo došli na red. Ovo može da dovede do velikog benefita za Novosađane i pratićemo razvoj situacije tako da se cela deonica dovede u red, kako sa jedne tako i sa druge strane. Ona je jednostavno važna, zato što opslužuje veliki broj ljudi i velika je potreba za njenim uređenjem", zaključio je Trifković za 021.rs.

O protestu održanom tokom vikenda, ali i o zahtevima biciklista možete pročitati OVDE.

Autor: Z. Strika/ foto: NBI

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nakon protesta biciklista počela sanacija biciklističkih staza

Izvor: NoviSad.com, 20.Jun.2016

Samo dva dana nakon protesta Novosadske biciklističke inicijative "Branimo ulice! Branimo grad!", počela je sanacija biciklističke staze duž Futoške ulice. foto: Novosadska..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.