Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020, 09:58

FOTO: Na divljoj deponiji u Bačkom Dobrom Polju opasan otpad i leševi životinja

Divlja deponija pored stare šinternice u Bačkom Dobrom Polju ponovo je formirana i predstavlja opasan izvor zaraze, javljaju lokalni ekološki aktivisti.

Prijavu je inspekcijama poslao Ekološki pokret Vrbas, koji apeluje da se hitno izda nalog za čišćenje ove lokacije, budući da ima opasnog otpada, a neodgovorni pojedinci su na ovoj deponiji odložili čak i leševe životinja.

"Još jednom vam skrećemo pažnju da bez odlučne, kombinovane kampanje edukacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i represije, beskonačno čišćenje ne predstavlja opravdani trošak iz lokalnog budžeta", navode u Ekološkom pokretu Vrbas.

Prema njihovim evidencijama, ova deponija u Bačkom Dobrom Polju pojavljuje se poslednjih desetak godina, dva puta godišnje, ali nadležni nikada nisu preduzeli mere kojima bi zapravo otkrili ko formira deponiju i koga je potrebno procesuirati.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.