Izvor: Radio 021, 26.Feb.2021, 16:18

FOTO: Na Limanu osvanuo mural posvećen Balaševiću

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici, u toku je završna faza izrade murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Mural se nalazi u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, a na izradi istog radi grafički umetnik Uroš Štrboja.

Štrboja je kratko za 021.rs istakao da mu je drago što je upravo on angažovan za izradu murala.

Ovog umetnika angažovao je vlasnik obližnjeg kafića "Biciklana" Ivan Arpaš, inače veliki poštovalac lika i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela "Panonskog mornara"

Milica Dragomirović iz "Biciklane" za 021.rs kaže da je mural od velikog značaja za čitav kolektiv ovog kafea, ali i čitavog kvarta.

"Na ideju je došao naš vlasnik Ivan Arpaš, a ona se rodila dan nakon ispraćaja Balaševića na Keju. On je angažovao Uroša koji je inače grafički umetnik. Balašević je od velikog značaja za naš celokupan kolektiv, a kao lokal koji se nalazi u blizini Dunava drago nam je da je mural koji je posvećen 'Panonskom mornaru' napravljen baš u našem prolazu", potvrđuje Milica reporteru 021.rs

Ona dodaje i da je njihova inicijativa naišla na podršku komšija i građana iz njihovog kvarta.

"Mural predstavlja krunu na našu ljubav prema njemu kao umetniku, a komšije i stanovnici Novog Sada pružili su nam potpunu podršku", zaključuje Milica.

Izrada murala je još jedan u nizu gestova kojima su Novosađani u poslednjih nedelju dana iskazali poštovanje i odali počast Đorđu Balaševiću koji je preminuo prošlog petka.

Autor: Ivan Kuzmanović - ivan.kuzmanovic@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ĐOLETOVU ČAST Doboj dobio mural posvećen Balaševiću (FOTO)

Izvor: Blic, 26.Feb.2021

Grad Doboj dobio je mural posvećen nedavno preminulom legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.