Izvor: Radio 021, 15.Avg.2019, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Milion švedskih kruna pokušali da prošvercuju preko Gradine

Carinici su juče oko podneva, na prelazu Gradina otkrili pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrednost oko 93.000 evra.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljne kontrole kombija nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Istanbulu putovala petorica muškaraca libanskog porekla. Četvorica putnika iz kombija su državljani Švedske, dok je vozač pokazao danski pasoš.

Na pitanje da li imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nešto da prijave, rekli su da sem ličnog prtljaga i "nešto malo" novca ne nose ništa.

Carinik je, međutim, kod jednog putnika, 46-godišnjeg švedskog državljanina, u jakni koju je nosio prebačenu preko ruke, pronašao 20 buntova sa novčanicama, u apoenima od po 500 švedskih kruna.

Kako su se putnici izjasnili da je novac koji nisu prijavili zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak od oko 460.000 švedskih kruna, što iznosi oko 43.000 evra, zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom. 

Uprava carina podseća da je od početka godine na prelazu Gradina, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, privremeno zadržano preko milion neprijavljenih evra, dok je tokom letnje sezone, kada je promet putnika veći nego inače, sprečavanje deviznih prekršaja gotovo svakodnevna pojava.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici sprečili prenos 93 hiljade evra

Izvor: B92, 15.Avg.2019

Beograd -- Cаrinici nа graničnom prelazu Grаdinа otkrili su pokušаj ilegаlnog prenosа gotovo milion švedskih krunа, čijа je protivvrednost oko 93.000 evrа...Prekršаj je otkriven nа izlаzu iz zemlje prilikom kontrole kombijа nemаčkih registаrskih oznаkа, kojim su iz Švedske kа...

Nastavak na B92...

U jakni sakrili oko 93.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 15.Avg.2019

Oko milion švedskih kruna čija je protivrednost oko 93.000 evra zaplenili su carinici na Gradini kod dvojice putnika koji su kombijem putovali iz Švedske ka Turskoj. Njima je vraćena dozvoljena vrednost od po 10.000 evra, dok je ostatak novca zadržan do okončanja postupka.

Nastavak na JužneVesti.com...

Ništa sem ličnog prtljaga, a u JAKNAMA MILIONI: Srpski carinici U NEVERICI posle otkrića

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2019

Petorica muškaraca libanskog porekla prenosili 20 buntova sa novčanicama...Carinici su juče oko podneva, na prelazu Gradina otkrili pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrednost oko 93.000 evra...Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.