FOTO: Masovni skupovi podrške obrazovanju širom Hrvatske

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Masovni skupovi podrške obrazovanju širom Hrvatske

Oko 15.000 ljudi okupilo se u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske na protestima podrške reformi školstva, pod nazivom "Hrvatska može bolje".

Govore su držali članova inicijative "Hrvatska može bolje", a građani okupljeni u Zagrebu aplauzom su pozdravljali ostale gradove u kojima se održavaju protesti, a to su Osijek, Dubrovnik, Virovitica, Križevci, Varaždin, Pula, Poreč, Rijeka, Split, Dubrovnik, Zadar, Korčula,

Poručili su da traže odgovornost i prestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << državnog potkopavanja reformi potrebnih za budućnost. "Verujemo u školu bez suza, razočaranja, omalovažavanja, nasilja, osećaja krivice i neispunjenih očekivanja", poručeno je na početku skupa.

Protest je organizovan, kako navode organizatori, zbog mešanja politike u u reformu koja se tiče obrazovanja. Protestu je prethodila i ostavka njenog pokretača Borisa Jokića, koju je ministar obrazovanja odbio.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hrvatska može bolje u Zagrebu: Hiljade građana na protestima za reformu obrazovanja

Izvor: Cafe.ba, 01.Jun.2016

- U Zagrebu se na prosvjedu za podršku reformi obrazovanja okupilo više od, prema policijskim informacijama, 15.000 građana

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.