Izvor: Radio 021, 15.Feb.2021, 10:55

FOTO Mačak Lari 10 godina na "funkciji" u rezidenciji britanskog premijera: Pre ili kasnije shvate da sam ja gazda

Njegova dugovečnost izaziva zavist, jer je mačak Lari deset godina na "funkciji" u Dauning stritu i pod njegovom "vladavinom" bila su tri britanska premijera.

Međutim, nije sve bilo lako tigrasto-belom mačku dok nije prešao prag rezidencije premijera Velike Britanije, tačno 15. februara 2011. Lari je sa četiri godine napustio utočište, a njegova prva misija u srcu britanske vlade bila je lov na miševe.

Izabran zbog istinskog instinkta predatora, Lari je imenovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za "glavnog lovca na miševe", a tu titulu njegovi prethodnici nisu imali čast da imaju.

Očekivanja vlade su bila velika, ali je Lari ipak neke razočarao. Iako ga je tadašnji premijer Dejvid Kameron (David Cameron) hvalio da je prvih meseci ulovio tri miša, Larijev uspeh nije veliki. Međutim, mačak je ostao - a miševi kolo vode.

U njegovoj biografskoj belešci na zvaničnom sajtu britanske vlade, navodi se da je Lari uspeo da osvoji srca javnosti, a dok čekaju izjave zvaničnika ispred rezidencije, novinari mu rado nude neke grickalice i maze ga.

Lari ima takođe zadatak da isproba stari nameštaj za svoje dremke. Što se tiče lova na miševe, trenutno je u fazi "taktičkog planiranja". Kada je Kameron 2016. godine podneo ostavku posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, premijer odlazi, ali mačak ostaje.

Lari će potom živeti sa Terezom Mej i sada sa Borisom Džonsonom.

Mačak odbija intervjue ali je ipak napisao knjigu, uz pomoć novinara. Veoma je aktivan na Tviteru gde ima profil i više od 430.000 pratilaca.

Ko se krije iza tog profila? Ne zna se, ali Lari uporno tvrdi da mu niko od ljudske vrste ne pomaže da napiše poruku na Tviteru.

Lari je u izjavi za Frans pres o tajni svoje dugovečnosti rekao da je on stalno u rezidenciji dok političari samo prolaze.

"Treba se podsetiti da ja ovde stalno živim, političari ostaju sa mom dok ih ne otpuste. Pre ili kasnije ti političari shvate da sam ja zapravo gazda", naveo je Lari.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Političari samo prolaze, a mačak Lari ostaje: 10 godina na funkciji u rezidenciji premijera

Izvor: B92, 15.Feb.2021

Njegova dugovečnost izaziva zavist, jer je mačak Lari (Larry) deset godina na "funkciji" u Dauning stritu i pod njegovom "vladavinom" bila su tri britanska premijera...Međutim, nije sve bilo lako tigrasto-belom mačku dok nije prešao prag rezidencije premijera Velike Britanije, tačno 15. februara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.