FOTO: Iscepane i prevrnute zastave za Dan oslobođenja Novog Sada

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Iscepane i prevrnute zastave za Dan oslobođenja Novog Sada

Pojedini Novosađani požalili su nam se da su prilikom kačenja zastava za Dan obeležavanja oslobođenja Novog Sada mnoga znamenja loše postavljena.

Kao što se može videti na fotografijama koje su nam prosledili, neke od zastava Srbije, Novog Sada i Vojvodine su naopako okačene.

Građani kažu i da su neke zastave pocepane i smatraju da je ovo vređanje simbola Srbije, Vojvodine i Novog Sada i da se to ne sme dozvoliti.

Zastave su okačene u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << duž Bulevara Mihajla Pupina, Bulevara oslobođenja i drugih važnijih saobraćajnica, a u sklopu obeležavanja 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada.

Prema zakonu, pravno lice se kažnjava novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara ako upotrebi zastavu, himnu ili grb Republike Srbije u obliku ili sa sadržinom ili melodijom koji nisu utvrđeni Ustavom Republike Srbije ili zakonom (član 2. stav 2. ovog zakona). Za oštećenje zastave Novog Sada i Vojvodine ne postoji takva kazna.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.