FOTO: Hol Železničke stanice ponovo osvetljen

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Hol Železničke stanice ponovo osvetljen

Nakon nekoliko meseci u mraku, hol novosadske Železničke stanice ponovo je osvetljen.

Radi se, doduše, o privremenom rešenju, jer reflektori koji sada osvetljavaju unutrašnjost čekaonice nisu ni namenjeni za ovu upotrebu.

I dalje ostaje problem neosvetljenih slova koja ispisuju ime novosadske stanice stare više od pola veka, a kako za 021 kaže šef za infrastrukturu čvora Novi Sad Ranko Vukobrat, trenutno nema novca niti uslova da se sprovede javna nabavka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kompletnog osvetljenja za stanicu. On dodaje da postoji i problem spoljnog osvetljenja, za koji Železnica nije nadležna, ali zahvata teritoriju stanice.

"Za osvetljenje hola, perona, stepeništa i čekaonica sada smo iskoristili reflektore postavljene tako da se svetlo reflektuje i sa spoljne strane objekta koje je, kako se vidi, i dalje neosvetljeno. Ovi reflektori nisu ni primereni ovoj upotrebi, ali predstavljaju privremeno rešenje. Nas, inače, više brine spoljna rasveta, kao i osvetljenje svakog pojedinačnog slova u imenu Železničke stanice", kaže Vukobrat.

On dodaje da su svetla u imenu stanice poseban problem, za čije rešavanje je potreban novac - kojeg nema.

"To je stari tip rasvete koji je rađen ko zna kad, a za nova svetla bi nam trebalo između 400 i 600.000 dinara, što je za nas poprilično velika suma novca. Imali smo ideju da ugasimo i ostala svetla i pokušamo sve da popravimo, ali mislim da taj eksperiment ne bi imao nikakvog efekta. Posle ovog restrukturiranja u 'Železnicama' nije postojao plan poslovanja i nabavki, a plan nabavke u vezi sa Železničkom stanicom teško da će biti usvojen pre maja", objašnjava on.

Podsetimo da su se svetla u holu železničke stanice i na svetlećim slovima ugasila krajem prošle godine. Kako je tada za 021 potvrđeno u Železnicama Srbije, svetla su bila namerno isključena iz bezbednosnih razloga, jer je dolazilo do kratkog spoja na instalacijama. O tom problemu čitajte OVDE.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Foto: Uživo sa novosadskih ulica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.