FOTO: Goli se polivali krvlju u znak protesta

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2016, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Goli se polivali krvlju u znak protesta

Pripadnici organizacija za zaštitu životinja poskidali su se skoro goli i polivali su se veštačkom krvlju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog festivala San Fermin u okviru kog se organizuju tradicionalna trka pred bikovima a potom i borba u areni.

Društva za zaštitu životinja žele da ova čuvena trka bude zauvek zabranjena.

"Ovo je surov, nasilan i krvav način da bikovi stradaju. Zato će 54 naših aktivista da se skine u gaće, a potom će da se polije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << veštačkom krvlju u znak protesta", objasnila je Kirsti Henderson iz udruženja PETA.

Ona je rekla da broj aktivista (54) predstavlja broj bikova koji će najverovatnije umreti tokom ovogodišnjeg festivala.

Objašnjavajući zašto su demonstranti goli, Hendersonova je rekla da na taj način žele da pošalju poruku i da dokažu da su sva bića na ovoj planeti od "krvi i mesa".

Festival, koji se svake godine održava u julu, potiče iz 16. veka, u slavu sveca i zaštitnika Pamplone, San Fermina.

Autor: Alo/Foto: PETA

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.