Izvor: Radio 021, 19.Jan.2020, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Dve žene kolima ušle u Zabranjeni grad i izazvale bes javnosti

Dve mlade žene slikale su ispred automobila kojim su se neometano vozile unutar pekinškog Zabranjenog grada i izazvale lavinu osuda na internetu, pošto se radi o jednom od nastrože čuvanih lokacija u Kini.

Zabranjeni grad, nedaleko od trga Tjenanmen, star je 600 godina i nekada je bio rezidencija kineskih careva. Važi za simbol kineske prestonice, a prošle godine ga je posetilo 19 miliona ljudi.

U kompleks se može ući samo pešice. Međutim, u ponedeljak, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je kompleks tradicionalno zatvoren, luksuzno vozilo je uspelo da uđe u Zabranjeni grad.

Fotografije dve mlade žene, s naočarima za sunce, postavljene su na društvenoj mreži Veibo i brzo navukle bes korisnika.

#onewordtoday ,China anger with a former air-hostess drive G63 @MercedesBenz into #Forbiddencity New slogan in social media,#你在故宫修文物我在故宫开大G, I am driving big G, While you are in charge of restoration of cultural relics. pic.twitter.com/KQd7qGBpT8

— Blanche LAU (@blanche124) January 18, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.