Izvor: Radio 021, 12.Dec.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Dom zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka dobio nove aparate, najavljene ambulante i za Adice i Sajlovo

Dom zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" dobio je novu medicinsku opremu.

Preko resorne gradske uprave nabavljeni su ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku, digitalni mamograf, stomatološka stolica, aparat za OPT telerendgen sa laserskim medicinskim štampačem, kao i pet vozila za Službu kućnog lečenja.

Vrednost ove opreme je oko 40 miliona dinara.

"Nastavljamo da podržavamo kapitalne projekte Doma zdravlja, a za sledeću godinu spremamo projektovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novog objekta na Adicama. Dom zdravlja treba da isporuči projekat u prvoj polovini naredne godine, a mi smo spremni da, rebalansom budžeta, u drugoj polovini 2019. obezbedimo sredstva za njegovu izgradnju. Namera nam je da se otvori ambulanta i na Sajlovu. Projekat kompletne rekonstrukcije objekta "Liman" je u finalnoj fazi. To je investicija od 400 miliona dinara, i tako nešto nije urađeno 40 godina. Takođe spremni smo da projekat rekonstrukcije i nadogradnje objekta na Novom naselju takođe kandidujemo kod Kancelarije za upravljanje javnim projektima", rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema rečima direktora Doma zdravlja Veselina Bojata nabavljena oprema je premijum klase i doprineće podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga.

"Po prvi put je urađena detaljna analiza objekata Doma zdravlja i normativi predviđaju da Adice treba da dobiju objekat površine od oko 1.000 kvadrata, za šta je već urađen elaborat", naveo je Bojat.

Kako je rekao, Dom zdravlja vodi računa i o edukaciji i stvaranju stručnog kadra, pa je preko 30 mladih ljudi na specijalizaciji u toj ustanovi, a primljeni su i novi lekari koji su fakultet završili sa prosečnom ocenom preko 9.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.