Izvor: Radio 021, 24.Nov.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Demolirana katolička kapela u Kisaču

Katolička kapela u Kisaču demolirana je u noći između četvrtka i petka.

Razbijena su vrata kapele, počupane klime, razbijeni toaleti i ukradene klavijature, koje su korišćene za sahrane. U kapeli je pričinjena velika materijalna šteta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje demoliranje kapele i navodi da su meštani Kisača, sela nastanjenog, uglavnom, slovačkim i srpskim stanovništvom, uznemireni i uplašeni.

"Poslednjih dana se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Vojvodini dogodilo niz incidenata, koji nikako ne doprinose stabilnoj bezbednosnoj situaciji u našoj pokrajini. Tražimo hitnu rekaciju države i kažnjavanje vinovnika. Samo tako će država pokazati da ume da se bori protiv kriminala", navodi LSV.

Policija je izašla na lice mesta i napravila uviđaj. Još uvek nisu poznati motivi ovakvog vandalskog čina.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.