Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Carinici tokom "dubinskih kontrola" otkrili 500 trenerki i 700 čarapa marki "adidas" i "najk"

Carinici su tokom dve "dubinske kontrole" 28. i 29. avgusta na putevima u unutrašnjosti zemlje zaplenjeno je više od 500 kompleta trenerki i 700 pari čarapa sa oznakama robnih marki "adidas" i "najk", bez propratne dokumentacije.

U prvom slučaju je sinoć oko 21 čas, na magistralnom putu Nova Varoš-Užice zaustavljen kombi kurirske službe šabačkih registarskih oznaka, u kome je prilikom detaljnog pregleda pošiljaka pronađeno oko 160 dečjih trenerki, sa oznakama poznatih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brendova, bez bilo kakve prateće dokumentacije. Osim toga, postoji i sumnja da je reč o robi koja povređuje pravo intelektualne svojine ove dve robne marke.

U drugom slučaju je rano jutros na putu Čačak-Gornji Milanovac radi kontrole zaustavljen autobus novopazarskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Tutin-Pančevo. U njemu je takođe pronađena tekstilna roba stranog porekla, bez dokaza o izmirenim uvoznim dažbinama.

U velikim kesama, spakovanim u prostor za prtljag putnika, carinici su pronašli 360 uglavnom dečjih trenerki i oko 700 pari čarapa "adidas i najk", tako da i u ovom slučaju postoji sumnja da se radi i o povredi prava intelektualne svojine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.