FIFA traži novac od korumpiranih funkcionera

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA traži novac od korumpiranih funkcionera

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podnela je žalbu za povraćaj novca koji je izgubila zbog korumpiranih zvaničnika.

FIFA je dostavila dokumenta tužiocu u Njujorku i zahteva desetine miliona dolara od 41 bivšeg člana FIFA i fudbalskih funkcionera, među kojima su Džek Vorner, Džefri Veb i Čak Blejzer.

FIFA je procenila da je oštećena za nekoliko desetina miliona dolara, koji su preusmereni iz te organizacije zbog mita optuženih u istrazi Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pravde SAD.

Procenjuje se da bi iznos mogao da raste kako se istraga bude širila, a FIFA traži novac od optuženih i za štetu, poljuljan brend i ugled najveće fudbalske organizacije.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.