Exit preuzeo od Kulturnog centra vođenje kandidature Novog Sada za prestonicu kulture

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Exit preuzeo od Kulturnog centra vođenje kandidature Novog Sada za prestonicu kulture

Exit fondacija preuzeće od Kulturnog centra Novog Sada vođenje kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, a ta odluka će biti usvojena na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

Predsednik Upravnog odbora Exit fondacije Nemanja Milenković, koji bi trebalo da bude i predsednik Odbora za kandidaturu, kaže da je ovaj poziv došao zbog uspešnog vođenja kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, kada je Novi Sad ušao u finale sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još četiri grada.

"Ukoliko bi Novi Sad dobio titulu Evropske prestonice kulture našao bi se u prestižnom društvu sa gradovima kao što su Atina, Berlin, Pariz, Madrid, Lisabon, Liverpul, Prag, Briž i brojni drugi u 30 godina dugoj tradiciji koju su zajedno uspostavila sva ministarstva kulture evropskih zemalja", rekao je Milenković.

On je istakao da će u narednom periodu morati značajno da se ubrza dosadašnji radni proces, jer su, kako je objasnio, neki od drugih gradova kandidata već prilično odmakli u svojim aktivnostima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.