Exit i INmusic na listi TIMES-a

Izvor: Clubbing.rs, 31.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Exit i INmusic na listi TIMES-a

Muzički festivali Exit u Novom Sadu i INmusic u Zagrebu ponovo su se našli na listi 20 najboljih u Evropi, koju već tradicionalno objavljuje britanski list "Tajms" (The Times), pozivajući čitaoce da spakuju vreće i rezervišu karte za najbolji provod na kontinentu.

Prema navodima tog lista, od Srbije do Španije, od Belgije, do Bugarske, muzički fanovi mogu naći još egzotičnije i alternativnije prostore za zabavu.

Lista najboljih 20 evropskih festivala u izboru "Tajmsa" ima pet izmena u odnosu na prošlogodišnju, a osim Exita, koji će biti održan deseti put od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, i T-Mobile INmusic festivala 24. i 25. juna na zagrebačkom Jarunu, obuhvata i Sziget u Budimpešti od 12. do 17. avgusta, kao i bugarski Spirit of Burgas od 16. do 18. avgusta u Burgasu i rumunski B'estfest od 4. do 6. i 11. jula u Bukureštu.

Među 20 najboljih su i festivali u Austriji (Frequency od 20. do 22. avgusta u Salcburgu), Belgiji (Rock Werchter od 2. do 5. jula), Danskoj (Roskilde, od 2. do 5. jula), Francuskoj (Eurockeennes, od 3. do 5. jula u Belfortu), Nemačkoj (Melt od 17. do 19. jula), Irskoj (Electric Picnic od 4. do 6. septembra), Holandiji (Pink Pop, Limburg, od 30. maja do 1. juna), Norveškoj (Hove, Arendal, od 22. do 25. juna), Poljskoj (Open'er u julu), Slovačkoj (Pahoda Festival, Trenčin, od 16. do 18. jula), Španiji (Fiberfib, Benicassim, od 16. do 19. jula) i Švedskoj (Way Out West u Getenburgu 14. i 15. avgusta).

"Tajms" je podsetio čitaoce da je Exit počeo kao studentski protest protiv režima Slobodana Miloševića, a ove godine obeležava desetogodišnjicu i ponovo će biti održan u drugom po veličini gradu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi sa dvadesetak bina i kampom na Dunavu.
 
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.