Evropski mečevi na Karađorđu ipak i ovog leta

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2015, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski mečevi na Karađorđu ipak i ovog leta

Fudbaleri Vojvodine uspeli su da u ključnom meču sezone nanesu prvi poraz Čukaričkom ovog proleća i obezbede četvrto mesto koje im garantuje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Novosađani su na Banovom brdu slavili sa 1:0 golom Mijata Gaćinovića i tako se revanširali "brđanima" koji su ih izbacili u četvrtfinalu kupa, a i jesenas im uzeli sva tri boda na Karađorđu.

Čukarički, najprijatnije iznenađenje Superlige kao da je čuvao snagu za finale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kupa sa Partizanom koje je na programu već u sredu, pa se njegovi igrači nisu previše trudili u ovom, za njih nevažnom susretu. S druge strane, Vojvodina je uspela u nameri da zabeleži i treću uzastopnu pobedu i osvoji tri vredna boda i to nakon akcije krajem prvog poluvremena. Ćurko je posle jedne akcije poslao oštru loptu po zemlji u šesnaesterac domaćih, a Gaćinović ju je samo produžio u golmanov desni ugao.

Crveno-beli kolo pre kraja imaju 49 bodova, pet više od Novog Pazara koji je danas odigrao nerešeno u Beogradu sa Partizanom u meču u kom je crno-belima i zvanično uručen šampionski pehar. Kvalifikacione utakmice za Ligu Evrope igraju se već od jula, a prošle sezone Vojvodina je ispala već u drugoj rundi od slovačkog Trencina, kao i Čukarički i Jagodina.

U ostalim mečevima 29. kola: Partizan - Novi Pazar 1:1, OFK Beograd - Crvena zvezda 2:4, Donji Srem - Napredak 1:2, Mladost - Radnički Niš 1:0, Rad - Spartak 0:1, Radnički Kragujevac - Jagodina 0:0 i Voždovac - Borac 1:0.

U poslednjem kolu koje se igra narednog vikenda Vojvodina će ugostiti kragujevački Radnički koji je već ispao iz lige. Iz lige je ujedno danas ispao i Donji Srem. (S.K.)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagorčić: Odoleli smo pritiscima

Izvor: B92, 16.Maj.2015

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je da su njegovi fudbaleri odoleli pritiscima na današnjoj utakmici sa Čukaričkim i zabeleži važnu pobedu...Vojvodina je na Banovom brdu pobedila 1:0 i kolo pre kraja obezbedila četvrto mesto u Super ligi, koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.