Evropski dan jezika sutra na Filozofskom fakultetu

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski dan jezika sutra na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet će i ove godine obeležiti Evropski dan jezika u utorak, 26. septembra u organizaciji Centra za jezike.

Od 10 do 15 časova će ispred Fakulteta biti organizovana manifestacija "Ulica evropskih jezika".

Tokom manifestacije, posetioci će moći da vide mnogobrojne jezičke štandove sa interaktivnim sadržajem. Posetioce koje obave aktivnosti na svim štandovima i uspešno "viziraju" svoj "jezički pasoš" očekuju nagrade. Pored štandova jezičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odseka i centara Filozofskog fakulteta, biće prisutni i štandovi partnerskih institucija:  Gradske biblioteke – ogranka "Anica Savić Rebac", Francuskog instituta, EU info centra, Instituta "Junus Emre", kao i drugih

U 19 časova u Kino-sali Fakulteta biće održan koncert horova: hor Osnovne muzičke škole Isidor Bajić, ženski kamerni vokalni sastav Res Miranda, hor Jevrejske opštine u Novom Sadu Hašira i hor AKUDNS Sonja Marinković. U holu fakulteta će takođe povodom proslave biti izložene vredne knjige na turskom jeziku, koje su donacija ambasade Turske Odseku za istoriju.

Pored Centra za jezike, od centara aktivnih na Fakultetu biće prisutni i Centar za mađarski jezik, Centar za srpski jezik kao strani, te Konfucijev institut.

Obeležavanje Evropskog dana jezika temelji se na inicijativi Saveta Evrope od 2001. godine. Glavni ciljevi Evropskog dana jezika su ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promocija doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.