Izvor: Radio 021, 04.Jun.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski aerodromi najlošije ocenjeni

I dok Azija nastavlja da prima pohvale i nagrade za svoje sjajne aerodrome, stanje u Evropi po tom pitanju izgleda sve lošije.

U ovogodišnjem izveštaju AirHelpa, kompanije specijalizovane za prava putnika u vazdušnom saobraćaju, deset evropskih aerodroma završilo je na poslednjih 11 mesta.

Najgori je portugalski aerodrom Portela na poslednjem, 132. mestu.

Oba pariska aerodroma, Šarl de Gol i Orli, takođe su na začelju liste, u društvu aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Edinburgu, londonskog Getvika, aerodroma u Mančesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Ajndhovenu.

Na drugom kraju tabele, u prvih 20 dominiraju azijski i američki aerodromi. Na samom čelu su aerodromi u Dohi i u Tokiju. Samo je jedan evropski aerodrom uvršten u najboljih deset, atinski - na trećem mestu.

AirHelp svake godine rangira svetske aerodrome na temelju tri faktora: tačnosti, kvaliteta usluge i mogućnosti šopinga i ishrane.

AirHelp je poređao i avio-kompanije. Evropa ni u tom segmentu nije prošla najbolje. Najbolji su Qatar Airways i American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izveštaj Airhelp-a: Samo jedan aerodrom iz Evrope među 10 najboljih na svetu

Izvor: Danas, 04.Jun.2019

I dok Azija nastavlja da dobija pohvale i nagrade za svoje sjajne aerodrome, stanje u Evropi po tom pitanju izgleda sve lošije. Članak Izveštaj Airhelp-a: Samo jedan aerodrom iz Evrope među 10 najboljih na svetu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.