Izvor: Radio 021, 13.Jan.2021, 22:57

Evropska agencija za bezbednost hrane tvrdi da su crvi bezbedni za jelo

Hvaljeni mediteranski način ishrane i francuski "bon gu" (bon gout dobar ukus) dobili su konkurenciju, jer je Evropska agencija za bezbednost hrane saopštila da su crvi bezbedni za jelo.

Agencija sa sedištem u italijanskom gradu Parma saopštila je danas da je naučno potvrđeno da su osušeni žuti crvi bezbedni za jelo celi ili u obliku praha. Dodaje se da su crvi bogati proteinima i mogu da budu sastojak za druga jela.

Navodi se da se mogu javiti neke alergijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << reakcije u zavisnosti od vrsta hrane koja se daje stenicama, zvanično poznate kao Tenebrio molitor larva. U celini se zaključuje da je ta nova vrsta hrane bezbedna u skladu sa predloženom upotrebom.

UN su 2013. godine saopštile nešto slično. Agencija UN za hranu i poljoprivrednu navela je da su insekti jestivi jer imaju malo masti, mnogo proteina i da su dobri za ishranu ljudi, kućnih ljubimaca i stoku, a pomažu u ishranih izgladnelih.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.