„Epic Games“ и „3Lateral“ у Научно-технолошком парку отворили нови центар за креативну заједницу

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Maj.2023, 13:10

„Epic Games“ и „3Lateral“ у Научно-технолошком парку отворили нови центар за креативну заједницу

Компаније „Epic Games“ и „3lateral“ отвориле су свој простор у Научно-технолошком парку у Новом Саду који доноси могућности за сарадњу са локалним истраживачима, креаторима и едукаторима. Фото: Владимир Боровић Нова локација ће „3lateral“ тиму фокусираном на истраживање и развој пружити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << атрактивно окружење за рад, док ће истовремено представницима домаће креативне заједнице омогућити да учествују у тренинг програмима као што су „Unreal Fellowship“ и „Fortnite Creative Fundamentals“.
У амфитеатру Научно-технолошког парка, који може да прими 220 посетилаца биће одржавани тематски скупови и предавања усмерена ка упознавању са најновијим алатима и праксама које доносе „MetaHuman“ технологије, као и спектар производа из „Epic Games“ екосистема.
„Отварањем врата новог простора у Новом Саду желимо да допринесемо јачању заједнице креативаца, програмера, истраживача и иноватора. Заједно ћемо учити како да креирамо и анимирамо уверљиве дигиталне карактере, користимо „Unreal Engine“ за стварање интерактивних искустава и дигиталних светова, да дизајнирамо, развијамо и пласирамо игре директно у „Fortnite“-у кроз употребу иновативних алата. Узбуђени смо јер верујемо да ћемо сведочити удруживању српске креативне заједнице и заједничком доприносу 3Д индустрији у Европи, а и шире”, изјавио је Адам Ковач, „Solution Specialist“ у компанији „3lateral“, на догађају организованом поводом отварања новог простора.
Фото: Владимир Боровић Компанија „3lateral“ је најавила покретање два програма за обуку који имају за циљ да појединцима и представницима компанија из креативног сектора приближе могућности метода и алата из „Epic Games“ екосистема. Један од њих је „Unreal Fellowship: Storytelling“ започет у мају месецу, и намењен је појединцима са искуством у компјутерској графици који желе да унапреде своје вештине кроз реал-тиме технологије и „Unreal Engine“.
Други програм, под називом „Fortnite Creative Fundamentals“, посвећен је почетницима и студентима са аспирацијом да уђу у креативну индустрију, као и гејмерима који желе да науче како да креирају видео игре и интерактивна искуства користећи „Fortnite Creative“ алате. Пријаве за летњи програм су отворене до 30. маја, док ће датуми за наредне циклусе овог пројекта бити објављени током лета.
Фото: Владимир Боровић Своја очекивања поводом отварања новог креативног простора у Србији поделио је и Владимир Мастиловић, оснивач компаније „3lateral“ и потпредседник за технологије у области дигиталних људи у компанији „Epic Games“.
„Посвећени смо технологијама које креаторима омогућују развој нових садржаја, а нови физички простор ће нам омогућити да инспиришемо једни друге и да сарађујемо, како са колегама из индустрије или студентима, тако и са тимовима из других области и са представницима универзитета. Верујем да ћемо на овај начин подстаћи развој нових креативних и иновативних идеја, пројеката, па чак и компанија у нашој заједници”, рекао је Мастиловић.
Изградња новог кампуса компанија „Epic Games“ и „3lateral“, надомак Универзитетског центра у Радничкој улици у Новом Саду, одвија се по плану, а јавност ће ускоро бити упозната са новим информацијама на ову тему.
Нове станице за угрожене постављене на још три локације у граду – краси их неколико новина (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Epic Games“ и „3Lateral“ у Научно-технолошком парку отворили нови центар за креативну заједницу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.