Изградња „Epic Games“ и „3Lateral“ кампуса у пуном јеку

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 11:52

Изградња „Epic Games“ и „3Lateral“ кампуса у пуном јеку

 Компаније „Epic Games“ и „3Lateral“ увелико реализују план изградње свог кампуса у Новом Саду, надомак Универзитетског центра у Радничкој улици. Фото: Приватна архива Реч је о центру за истраживање и развој „MetaHuman“ технологија који ће подржавати развој хардверских и софтверских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << решења за креирање фотореалистичних дигиталних људи.
Простор ће имати аудиторијум са 240 места, канцеларије које омогућују флексибилни рад, собе за рад у тишини, као и посебну зону за дружење и повезивање заједнице. „Одабир локације за наш кампус није био нимало случајан”, изјавио је Урош Сикимић -„Business Development Lead“ у компанији „3Lateral“.
„Чињеница да се налази прекопута Универзитета у Новом Саду показује да смо усмерени на креирање чврсте и још снажније сарадње са креаторима, едукаторима и истраживачима путем читавог спектра алата и програма које „Epic Games“ пружа. Изградња аудиторијума ће нам омогућити да размењујемо знања и сарађујемо са нашим партнерима, као и са целокупном креативном заједницом.”
Фото: Приватна архива Кампус је дизајниран тако да подржи целокупан циклус савремених технолошких процеса – од раних истраживања до саме испоруке производа. У њему ће, између осталог, бити просторије за скенирање лица и тела, као и студио за снимање покрета и дизајн звука.
У архитектонском смислу, пројекат је осмишљен тако да, поред потреба тима, поштује и окружење у ком се налази, негује дух краја и употпуњује изглед Радничке улице и зеленила у њој. У обзир су узети и суседи који живе у близини самог кампуса, па положај објекта има одговарајућу удаљеност од других зграда. Додатно, због подземне гараже сви запослени и посетиоци имаће довољно паркинг места.
Еколошка одрживост је такође један од кључних аспеката кампуса. Фасада је пројектована тако да се оптимизују губици енергије и да се омогући природна осветљеност и вентилација простора током целог дана. Поред тога, зграда ће имати зелени кров на ком ће у највећој мери бити локалне биљне врсте које ће се заливати прикупљеном кишницом и тако омогућити формирање микро екосистема за инсекте и птице. „3Lateral“ је недавно потврдио главног извођача радова на пројекту, а очекује се да ће изградња бити завршена до краја 2025. године. Током трајања радова, компанија ће наставити да подстиче сарадњу са локалним истраживачима, креаторима и едукаторима у свом новом објекту који се налази у Научно-технолошком парку у Новом Саду где организује едукативне програме и догађаје посвећене технологијама из „MetaHuman“ и „Epic Games“ екосистема. За више информација можете посетити платформу „ArtStation“.
Фото: Приватна архива О компанији „Epic Games“ „Epic Games“ је америчка компанија основана 1991. године од стране „CEO Tim Sweeney“.
Седиште компаније је у Керију, Северна Каролина, а компанија има преко 50 канцеларија широм света. Данас је „Epic Games“ водећа компанија у области интерактивне забаве и провајдер алата за 3Д технологије.
„Epic Games“ стоји иза једне од најпопуларнијих видео игара на свету, „Fortnite“, и има више од 600 милиона налога са преко 4,7 милијарди пријатељских веза у „Fortnite-u“, „Fall Guys-u“, „Rocket League-u“ и „Epic Games Store-u“.
Компанија такође развија „Unreal Engine“ који покреће неке од водећих светских видео игара и примењује се у разним индустријама као што су филм, телевизија, архитектура, аутомобилска индустрија, производња и симулација. Кроз „Unreal Engine“, „Epic Games Store“ и „Epic Online Services“, компанија обезбеђује комплетни дигитални екосистем за девелопере и креаторе, како би градили, дистрибуирали и управљали играма и другим дигиталним садржајима.
О компанији „3Lateral“.
Компанија „3Lateral“ развија иновативне технологије за дигитализацију људског изгледа и покрета на високом нивоу фотореалистичности. Препозната је као пионир у области гејминг индустрије и има богату листу успешних ААА гејминг пројеката. Њихова технологија примењива је у различитим индустријама, као што су вештачка интелигенција, биометрија, роботика, аутомобилска индустрија и истраживање. Како би дигитализовала изглед и покрет људи, компанија развија комплетна решења – од електронике и хардвера за 3Д и 4Д скенирање, до ИТ инфраструктурних решења, база података, пипелине-а, алгоритама за обраду, као и решења за енгине у реалном времену. Као саставни део „Epic Games Inc“, „3Lateral“ тим у Новом Саду развија технологије у области дигиталних људи за „Unreal Engine“.
Удруженим снагама, с јасном визијом, компаније настављају заједно да креирају позитиван утицај на технологију, едукацију, и размену знања у тиму и широј заједници.
Danica Crnogorčević specijalno za Gradske info: O omiljenoj pesmi, inspiraciji, Novom Sadu, deci i Vidovdanu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изградња „Epic Games“ и „3Lateral“ кампуса у пуном јеку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.