Elemir: Pokrali nadgobne ploče na lokalnom groblju

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2017, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elemir: Pokrali nadgobne ploče na lokalnom groblju

Nekoliko nadgrobnih ploča ukradeno je na takozvanom Bosanskom groblju u Elemiru, koje se nalazi u jugozapadnom delu sela, uz poljski put prema selu Aradac i novosadskom putu.

Ploče su ukradene sa spomenika porodica Stupar i Čelar, a na nekim grobnicama vidljiva su oštećenja.

Poharani su spomenici koji se nalaze blizu ulaza u groblje, na kojem nema kapije, pa je lopovima olakšan pristup i vozilima.

Kako piše Blic, ovo nije prvi slučaj krađa na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tom groblju, jer je pre nekoliko godina ukradeno i nekoliko spomenika, a bilo je više slučajeva krađa mermernih vaza za cveće i mesinganih alki.

Pre pet godina dogodila se krađa spomeničkih ploča i na groblju u selu Aradac, koje je od Elemira udaljno svega pet kilometara.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.