Egereši razgovarao s ambasadorom Srbije u Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši razgovarao s ambasadorom Srbije u Austriji

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je danas, u razgovoru sa novoimenovanim ambasadorom Srbije u Austriji Milovanom Božinovićem, da je cilj pokrajinske administracije dalje jačanje privrednih veza sa regijama Gornjom Austrijom i Štajerskom, od čega bi i Vojvodina i Srbija imale koristi.

Naglasivši da je Austrija jedan od najvećih investitora u Srbiji, Božinović je rekao da će se zalagati za dalje jačanje privrednih odnosa dveju zemalja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je izjavio da će ambasada Srbije u Beču uvek biti otvorena za pomoć i podršku privrednicima, njihovima predlozima i inicijativama, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika Skupštine Vojvodine.

Egereši je preneo Božinoviću da Vojvodina ima dugogodišnju dobru saradnju s austrijskim regijama Gornjom Austrijom i Štajerskom.

Predsednik Skupštine Vojvodine obavestio je Božinovića i o toku izrade dunavske strategije, istakavši da je u okviru saradnje podunavskih zemalja i Austrija nezaobilazan faktor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.