Брнабић: Обустављен рад Анкетног одбора јер се уважила молба родитеља

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 10:04

Брнабић: Обустављен рад Анкетног одбора јер се уважила молба родитеља

Премијерка Србије Ане Брнабић рекла је данас да је рад Анкетног одбора који треба да утврди све чињенице и околности које су довеле до масовних убистава која су се догодила у Србији обустављен јер се уважила молба родитеља да се прекине са његовим поступањем, додајући да они >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имају тапију на бол. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић Брнабић је на ТВ Хепи подсетила да су 20. јула пуномоћници породица настрадале деце у трагедији у ОШ „Владислав Рибникар“, као и чланови породица послали молбу различитим институцијама да се застане са радом Анкетног одбора, наводећи да је је то учињено јер се чула молба родитеља и да ће тако увек бити.
Додала је да су чланови породице, између осталог, апеловали на владу и њене чланове да издају саопштење и предузму радње којима ће заштити рад Тужилаштва и судова и очувати самосталност и независност њиховог поступања, наводећи да је тај апел уважен јер они имају тапију на бол.
„Мислим да родитељи имају тапију на бол и када они апелују у име њихове деце ко смо ми и било ко од нас да то доведе у питање. Ко је Мариника Тепић? Докле иде бешчашће, нељудскост и безобзирност тих политичара, шта је поента њихова. Ми ћемо увек чути поруку родитеља, али питање је зашто је они не чују. Породице су до те мере разорене у свом несагледивом болу да свима нама шаљу молбу, не захтев“, рекла је она. Брнабић је навела и да је оснивање Анкетног одбора захтевао део опозиције, а да на седници нису гласали за његово формирање, јер, како је рекла, нису били присутни.
„Они инсистирају на раду Анкетног одбора јер желе да позову на саслушање председника Србије Александра Вучића“, навела је она.
Брнабић је оценила да је изјава посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић како родитељи убијене деце у ОШ Владислав Рибникар немају тапију на бол најмонстуизнија изјава у исторји политичког деловања у Србији и шире.
Poslanici danas nastavljaju raspravu o amandmanima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Обустављен рад Анкетног одбора јер се уважила молба родитеља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.