Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti osuđeni na ukupno 70 godina zatvora zbog regrutovanja terorista u Srbiji

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio na ukupno 69 i po godina zatvora sedmoricu optuženih za niz krivičnih dela terorizma i saradnju sa Islamskom državom Iraka i Levanta (Šama), kao i regrutaciju državljana Srbije na ratišta.

Sud je Abida Podbićanina, Seada Plojovića i Tefika Mujovića osudio na po 11 godina zatvora, Gorana Pavlovića na 10, a na po devet i po godina zatvora Izudina Crnovršanina i Rejhana Plojovića, dok je Ferat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kasumović osuđen na sedam i po godina zbog krivičnog dela "terorističko udruživanje" u vezi krivičnog dela terorizam".

Pored toga, Sead Plojović, Rejhan Plojović, Mujović i Crnovršanin osuđeni su i zbog krivičnog dela "finansiranje terorizma".

Podbićanin, Sead i Rejhan Plojović, Pavlović, Crnovršanin i Kasumović osuđeni su i zbog krivičnog dela "vrbovanje i obučavanje za vršenje terorističkih dela", a Mujović zbog izvršenja krivičnog dela "javno podsticanje na izvršenje.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.