Dvojica fudbalera treniraju sa ženskom ekipom zbog seksističkih komentara

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2016, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica fudbalera treniraju sa ženskom ekipom zbog seksističkih komentara

Češki klub Sparta iz Praga poslao je dvojicu svojih fudbalera da treniraju sa ženskom ekipom, pošto su posle prvenstvene utakmice rekli da bi ženski pomoćni sudija iz tog meča trebalo ostane u kuhinji.

Uprava Sparte je fudbalere Lukaša Vahu i Tomasa Kubeka imenovala za ambasaore ženske ekipe i poslala ih da treniraju sa ženskim timom, zbog uvrede pomoćnom sudiji Luciji Ratajovoj posle utakmice u nedelju 2. oktobra.

Ratajova nije pokazala očigledan ofsajd posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojeg je Zbrojovka iz Brna postigla gol u drugom minutu sudijske nadoknade vremena i osvojila bod protiv Sparte (3:3). Vaha je posle utakmice na Tviteru postavio njenu sliku i napisao: "U kuhinju", dok je golman Kubek u izjavi medijima posle meča rekao "da bi žene trebalo da ostanu za šporetom, a ne da sude utakmice muških ekipa".

Predsednik Fudbalskog saveza Češke Miroslav Pelta rekao je posle utakmice da su njihove izjave potpuno neprihvatljive, a obojica fudbalera su se izvinila putem društvenih mreža.

- Želeo bih da naglasim da su žene važan deo fudbala, a to će ostati. Njihovo prisustvo u fudbalskim strukturama i na stadionima je važno za fudbal - rekao je Pelta.

Sparta je upozorila dvojicu svojih fudbalera da neke granice ne smeju biti pređene, a uprava kluba imenovala ih je za ambasadore ženske ekipe, kako bi videli "da žene imaju i druge veštine osim onih za šporetom".

Sudija Ratajova je suspendovana na četiri utakmice zbog dve greške na utakmici Sparte i Zbrojovke. Osim greške kod izjednačujućeg gola ekipe iz Brna, ona je propustila da pokaže ofsajd pre gola Sparte.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.