Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2020, 15:58

Dve žrtve požara u novosadskoj fabrici Koteks (VIDEO)

U fabrici „Koteks Viscofan“ u Primorskoj ulici na Klisi izbio je požar u pogonu za proizvodnju, a kako saznaje 021.rs dve osobe su poginule.
Dva muškarca su preminula na licu mesta, jedan šezdesetdvogodišnjak i jedan četrdesetosmogodišnjak, kažu u Hitnoj pomoći.
Na licu mesta zbrinut je 40-ogodišnji muškarac, koji je zatim prevezen na Institut za plućne bolesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Vatra je planula jutros oko devet sati, a vatrogaci su tri sata kasnije lokalizovali požar.
U gašenju požara učestvovalo je 25 vatrogasaca-spasilaca sa 11 vatrogasnih vozila, ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok su od strane „Čistoće“ na lice mesta upućene tri cisterne sa vodom.
Kako za 021.rs navode radnici, nešto pre požara došlo je do manje detonacije i plamena, koji se potom proširio na ceo pogon.
U ovom fabričkom pogonu proizvode se creva za mesnu industriju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je saučešće porodicama radnika stradalih u požaru. U saopštenju je naveo da očekuje od nadležnih organa da što pre utvrde uzrok ove nesreće i da je Grad na raspolaganju za pružanje pomoći porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih.
U 8. mesecu trudnoće razvalila vrata i izvukla komšije iz požara

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.