Izvor: Radio 021, 17.Jul.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve raskrsnice u Novosadskog sajma dobijaju semafore

Dva semafora biće uskoro postavljena u ulici Novosadskog sajma, jedan na uglu sa Mičurinovom, a drugi na raskrsnici sa Ulicom Bore Prodanovića, saznaje 021.rs.

Na ove dve raskrsnice biće postavljeni semafori zbog otežanog prolaska pešaka i biciklista. U blizini se nalaze Osnovna škola "Petefi Šandor", hotel, sajamski kompleks i drugi javni sadržaji.

U konkursnoj dokumentaciji javne nabavke za izbor izvođača radova se navodi da će pored postavljanja semafora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti rekonstruisani i prilazi pešačkim prelazima na uglu Novosadskog sajma i Mičurinove.

Tender sprovodi Uprava za građevinsko zemljište i investicije i procenjena vrednost radova je 11,3 miliona dinara. Ukoliko javna nabavka uspe, a rok za dostavljanje ponuda je 2. avgust, može se očekivati da semafori budu postavljeni do kraja ove godine, a od tehničke probe će potom zavisiti kada će proraditi.

Ovo nisu jedini semafori koji će biti postavljeni u ovoj godini. U toku je izgradnja semafora na uglu Bulevara kralja Petra I i Pаје Markovića Adamova u vrednosti od 10,6 miliona dinara sa PDV-om.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije u planu za ovu godinu ima i postavljanje semafora na uglu Bulevara Evrope i Teodora Pavlovića u vrednosti od sedam miliona dinara, kao i na uglu Preradovićeve i Marina Držića u Petrovaradinu po ceni od  4,3 miliona dinara, ali tih radova još nema jer tenderi nisu bili uspešni i čeka se na njihovo ponavljanje.

Takođe, još prošle godine su sprovedene javne nabavke za projekte semafora za ugao Geri Karolja, Đorđa Magaraševića i Bulevara Evrope, kao i za semafore na raskrsnici Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma i mada se očekivalo da u ovoj godini uslede i javne nabavke za radove, još ih nema u planu za 2019. godinu.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.