Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine zatvora za falsifikovanje novca

Okružni sud u Novom Sadu osudio je danas na kazne zatvora tri osobe zbog falsifikovanja novca.



Goran Erak iz Novih Kozaraca osuđen je na dve godine, Nikola Bajić iz Novog Sada na jednu godinu i Jovica Gajin iz Futoga na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja novca.

Kako je navedeno, Goran Erak je u svom stanu u Novom Sadu napravio lažan novac i potom toga ga je prodao po neutvrđenoj ceni Nikoli Bajiću.

"Jednu novčanicu od 1.000 dinara Erak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je skenirao na svom računaru i nakon toga pomoću štampača napravio oko 100 komada lažnih novčanica", navedeno je u saopštenju.

Jovica Gajin je preuzeo 50 falsifikovanih novčanica po ceni od 200 do 300 dinara po komadu i sa maloletnim M. J. lažan novac koristio na području Novog Sada i Futoga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.