Dvadeset godina Radija 021

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset godina Radija 021

Novosadski Radio 021 obeležio je u petak svoj dvadeseti rođendan.

Proslavi su prisustvovali predstavnici Misije OEBS u Srbiji, ambasade Norveške, novinarskih udruženja i medijskih asocijacija (ANEM, AOM, UNS, NDNV, Lokal pres, Asocijacija medija) i brojni drugi.

Zamenica norveškog ambasadora u Srbiji Janike Bain je istakla da je uloga nezavisnih medija da osiguraju istinitost i da naprave jasnu razliku između onoga što su lažne i stvarne činjenice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

- 021 je danas jedan od onih medija koji su uspeli u tome i koji je lider u informisanju u ovom delu Srbije. Zbog toga je za Ambasadu Norveške bila posebna privilegija da gleda kako se tokom dve decenije postojanja Radio 021 pretvorio u funkcionionalan i uticajan medij - kazala je Bain.

Šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji Gordana Janković je istakla podatak da u Srbiji trenutno ima 1.800 registrovanih medija i da je u svetlu te činjenice posebno važno znati da već 20 godina postoji medij koji je posvećen građanstvu i informacijama.

- Medij koji je posvećen tome da nađe način da preživi na etičan način i da odbrani novinarstvo, što nije lako. A da ujedno pronađe put da sačuva svoj biznis, što je retkima uspelo. Na vašem putu je mnogo prepreka u budućnosti, od političkih do finansijskih i adaptacije na digitalni svet. Zbog toga je još značajnije da na svaki način održite nezavisno novinarstvo koje gajite, da vaša iskustva prenesete na dobre nove medije i da ono što radite postane standard u Srbiji - kazala je Gordana Janković.

U sklopu obeležavanja jubileja, 021 je organizovao medijsku konferenciju "Nepodnošljiva lakoća informisanja", a o svojim iskustvima u radijskom biznisu, kao i uticaju novih tehnologija na novinarstvo govorili su Zoran Stanojević (RTS), Igor Božić (N1), Veljko Miladinović (Nedeljnik), Pavle Zlatić (B92), Dragan Ilić (produkcija Supermiš), Adnan Osmanagić (Radio Stari grad - Sarajevo), Marko Lazović (agencija Proinsight), itd.

Radio 021 - dvadeset godina

Radiodifuzno preduzeće "021" osnovano je 10. juna 1997. godine, a danas u okviru njega posluju Radio 021, Novosadski informativni portal, Radio kafe i knjižara Bobo.

Iako su prošle dve decenije od prvog emitovanja, Radio 021 je i dalje jedna od najslušanijih i omiljenih radio-stanica Novosađana, dok na ovom portalu vesti svakodnevno čita u proseku 50.000 ljudi.

Novinarskom timu značajno priznanje stiglo je u godini jubileja, tačnije u februaru ove godine kada je časopis "PC press" proglasio portal 021 kao jedan od pet najboljih informativnih sajtova u Srbiji.

Više o istorijatu naše kuće možete pročitati OVDE.

Foto: S. Šušnjević/ D. Perišić

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.