Izvor: Radio 021, 29.Maj.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ruska kosmonauta "u šetnji" svemirom

Dva ruska člana posade Međunarodne svemirske stanice počela su šetnju svemirom tokom koje će sprovesti naučna istraživanja i raditi na održavanju svog svemirskog boravišta.

Svemirska šetnja Olega Kononjenka and Alekseja Ovčinjina trebalo bi da traje šest sati. Kononjenku je ovo peti izlazak u otvoreni svemir, ali je prvi njegovom kolegi Ovčinjinu.

Njihove kolege, En Meklejn, Nik Hag i Kristina Koh iz NASE, kao i David Sen-Žak iz kanadske svemirske agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posmatraće celu operaciju dvojice Rusa iz svemirske stanice.

Predviđeno je da se Kononjenko vrati na Zemlju sa Meklejnovom i Sen-Žakom sledećeg meseca, jer su završili svoj boravak u svemirskoj stanici od šest i po meseci. Komandu nad stanicom će preuzeti Ovčinjin.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Dva ruska kosmonauta u otvorenom svemiru

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2019

Dva ruska člana posade Međunarodne svemirske stanice počela su šetnju svemirom tokom koje će sprovesti naučna istraživanja i raditi na održavanju svog svemirskog boravišta Dva ruska člana posade Međunarodne svemirske stanice počela su šetnju svemirom tokom koje će sprovesti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.