Dva nacionalna rekorda

Izvor: RTS, 07.Feb.2011, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva nacionalna rekorda

Na atletskim takmičenjima ovog vikenda, predstavnici Srbije postigli su značajne rezultate, a oborena su i dva nacionalna rekorda.

Član novosadske Vojvodine Mihail Dudaš pobedio je u sedmoboju na dvoranskom mitingu u Budimpešti osvojivši 5.867 bodova, što je za 158 bodova bolji rezultat od njegovog dosadašnjeg državnog rekorda (5.709).

Ivana Petković iz zemunske Mladosti oborila je juniorski rekord Srbije na 60 metara s preponama, nadmetanjem u petoboju, a postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rezultat 8,72 sekunde.

Marina Munćan je trijumfovala na 1.500 metara na mitingu u Bostonu, rezultatom 4 minuta 45 sekundi 54 stotinke, dok je Tatjana Mitić u Sofiji pretrčala 60 metara za 7,42 sekunde, samo dve stotinke sporije od norme za Pariz.

Prvo takmičenje ove godine imala je Ivana Španović. Oprobala se na 60 metara s preponama u Budimpešti i pobedila rezultatom 8,70 sekundi.

Biljana Topić trebalo je da skače prvi put od 2009. godine, ali je miting u Atini odložen zbog nedostatka sredstava da se hala zagreje za takmičenje, preneo je Atletski savez Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.