Izvor: Radio 021, 07.Sep.2020, 22:21

Dva člana Kriznog štaba u Crnoj Gori podnela ostavke

Doktor Nemanja Radojević podneo je ostavku na članstvo u kriznom medicinskom štabu koji je formiralo crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

On je rekao da je ostavku podneo i šef štaba prof. dr Ranko Lazović.

"Više meseci smo svedoci predizbornih i postizbornih dešavanja. Teško je ne naći analogiju sa Ivom Andrićem o kugi i koleri, kada je govorio da se bolesti menjaju, a ponašanje ne. Cilj je zdravlje ljudi. Podneo sam ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na sednici kriznog medicinskog štaba", kazao je Radojević.

Krizni medicinski štab formiran je 25. marta, kako je tada saopšteno, u cilju preduzimanja svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspešnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom korona virusa i upravljanjem kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu.

U Crnoj Gori je registrovano novih 106 slučajeva zaraze, a jedna osoba je preminula.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori sve više usložnjava, te da su tome doprinela poslednja dešavanja u državi.

"Zabrinjavajući je broj obolelih i, bez obzira na sve što se dešava, mere ostaju iste, ako želimo da sprečimo dalji rast infekcije. To su mere koje stalno ponavljamo, a to su nošenje maski, fizička distanca, izbegavanje skupova sa mnogo ljudi, održavanje higijene ruku", naveo je.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna je 100, a od početka godine 109. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.278. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije je 5.659.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.