Dunavska strategija od regionalnog i državnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunavska strategija od regionalnog i državnog značaja

NOVI SAD - Uključivanje u izradu takozvane dunavske strategije je od izuzetnog značaja za Vojvodinu, ali i celu Srbiju, konstatovano je na današnjem radnom skupu u pokrajinskom parlamentu, sazvanom na inicijativu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija.

"Nacionalni i državni interes Srbije jeste da postane članica Evropske unije, a regionalni interes Vojvodine je uključivanje u dunavsku regiju", istakao je Egereši, koji je ujedno i zamenik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Saveta dunavskih gradova i regija, osnovanog juna ove godine u Budimpešti.

Prvi čovek pokrajinskog parlamenta je zamolio učesnike sastanka, među kojima su bili i predstavnici više pokrajinskih sekretarijata, Univerziteta u Novom Sadu, opština i gradova u Vojvodini, da predlože prioritetne projekte koji bi, unutar podunavskog regiona i zajedničkim sredstvima, mogli da se ostvare u relativno kratkom vremenskom periodu.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Mirko Stefanović je istakao da je republička vlada već formirala radnu grupu za saradnju s podunavskim zemljama, koja će koordinirati u izradi pomenute dunavske strategije. On je obećao da će predložiti nadležnima da se u tu radnu grupu uključi i predstavnik Vojvodine.

Egereši je, s druge strane, inicirao osnivanje pokrajinske radne grupe, koja će utvrditi glavne ciljeve Vojvodine u okviru dunavske strategije.

U tom kontekstu potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor je ukazao na neophodnost da se pokrajinski prioriteti prilikom izrade dunavske strategje usaglase s republičkim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.