Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2010, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunavska rektorska konferencija u Novom Sadu od 4. februara

NOVI SAD - U okviru jednogodišnjeg predsedavanja Univerziteta u Novom Sadu Dunavskom rektorskom konferencijom, u Novom Sadu će od 4. do 6. februara biti održan 26. godišnji sastanak ove međunarodne asocijacije. Konferencija će okupiti oko 120 učesnika, predstavnika univerziteta članova ove mreže i drugih domaćih i međunarodnih asocijacija i institucija. Univerzitetu u Novom Sadu ukazana je veliku čast da predsedava konferencijom baš u godini u kojoj obeležava 50 godina od osnivanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Značaj ovogodišnjeg skupa ogleda se ne samo u činjenici da se prvi put održava u Srbiji, već i da se održava u vremenu kada je u najavi definisanje Dunavske strategije Evropske unije i formiranje dunavskog evroregiona - najvećeg evropskog regiona do sada.

Na otvaranju će govoriti i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i rektori Univerziteta u Beogradu, Univerziteta "Etveš Lorand" iz Budimpešte i rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.