Dulić i Pajtić o prenosu nadležnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić i Pajtić o prenosu nadležnosti

NOVI SAD - Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić razgovarali su danas u Novom Sadu o prenosu nadležnosti na Vojvodinu u oblasti ekologije i planiranja.

Bio je to prvi susret jednog ministra s pokrajinskim premijerom nakon što je u Skupštini Srbije usvojen Zakon o utvrđivanju nadležnosti i podržan Statut Vojvodine, koji je nakon toga svečano proglašen u pokrajinskom parlamentu.

"S >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obzirom da su oba dokumenta stupila na snagu, požurili smo da definišemo sve ono što bi moglo da iskrsne kao problem u praksi. Ministarstvo na čijem sam čelu je jedno od onih resora koje je uvek dobro komuniciralo sa Izvršnim većem Vojvodine, odnosno od nedavno Pokrajinskom vladom i uveren sam da će tako biti i ubuduće", rekao je Dulić u izjavi novinarima.

Pred nama su brojni izazovi, a u realizaciji niza projekta od republičkog i pokrajinskog značaja biće potrebna dobra koordinacija rada, dodao je on.

Govoreći o tim najvažnijim projektima, Dulić je najavio da će do marta ili aprila biti završen Prostorni plan Srbije, a u njegovom okviru i Prostorni plan Vojvodine.

"Danas smo razgovarali o preuzimanju nadležnosti na osnovu pomenutog zakona i Statuta Vojvodine. Posle Nove godine Vojvodina preuzima nadležnosti nad Zavodom za zaštitu prirode, nad Nacionalnim parkom "Fruška gora" i inspekcijama u oblasti zaštite životne sredine, a stekli su se uslovi i za osnivanje Ekološkog fonda", rekao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je istakao da neće biti otvaranja novih radnih mesta i dodatnih troškova za to.

"Uz nadležnosti, preuzećemo i ljude koji su to radili, a s njima i finansije neophodne za obavljanje tog posla", rekao je Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.