Izvor: Radio 021, 14.Feb.2021, 21:00

Državni udar u Mjanmaru: Pucnjava i vojska na ulicama

Ambasade zapadnih zemalja apeluju na vojsku da se uzdrži od nasilja protiv demonstranata.

ReutersOklopna vozila na ulicama Jangona prvi put od državnig udara 1. februara

Pucanj iz automatskog oružja čuo se na ulicama na severu Mjanmara, a sve je više naznaka da se vojska sprema da nasilno uguši opozicione proteste protiv državnog udara izvedenog 1. februara.

Iz ambasada zapadnih zemalja apeluju na vojsku da ne koristi nasilje, dok je sve više navoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o vojsci na ulicama najvećeg grada Jangona.

Telekomunikacionim kompanijama je naređeno da isključe internet u poslepodnevnim časovima.

Amerika savetuje svoje građane da „pronađu sklonište".

Amerika uvela sankcije Mjanmaru zbog vojnog puča „Dole vojska - oslobodite naše lidere!“ Malo fitnes, malo vojni udar - priča o video snimku koji je šokirao svet

U međuvremenu, u saopštenju koje potpisuju Evropska Unija, Amerika i Velika Britanija navodi se: „Pozivamo bezbednosne snage da se uzdrže od nasilja protiv demonstranata, koji su nezadovoljni vojnim udarom i zbacivanjem legitimno izabrane vlade.

"We call on security forces to refrain from violence against demonstrators and civilians, who are protesting the overthrow of their legitimate government." Joint statement from Ambassadors to #Myanmar ⬇️ pic.twitter.com/GL0htkbR8P

— UK in Myanmar

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Državni udar u Mjanmaru: UN upozoravaju vojsku da će snositi ozbiljne posledice ako primeni silu na demonstrante

Izvor: B92, 14.Feb.2021

Vojni vrh Mjanmara saopštava da će predati vlast civilnoj upravi, ali tek posle novih iozbora.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.