Državni sekretar dobio otkaz jer je bio saradnik Štazija

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni sekretar dobio otkaz jer je bio saradnik Štazija

Državni sekretar u vladi grada-savezne pokrajine Berlin Andrej Holm (45)dobio je otkaz pošto su objavljene informacije o njegovoj nekadašnjoj saradnji sa tajnom policijom Istočne Nemačke Štazi.

"Nakon temeljne provere činjenica i intenzivnih razgovora sa koalicionim partnerima zamolio sam resornu ministarku Katrin Lompšer da pokrene postupak za otpuštanje sekretara Holma", saopštio je predsednik berlinskog Senata Mihael Miler iz Socijaldemokratske partije Nemačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Holm je u berlinskom Senatu bio zadužen za socijalna pitanja u stanovanju i ne pripada nijednoj stranci, ali je blizak partiji Levica koja ga je i postavila na tu dužnost. Navodi se da je pre nekoliko godina Holm u jednom intervjuu priznao da mu je, negde pred pad Berlinskog zida, najveća želja bila da postane oficir tajne policije Štazi.

Javnost mu, kako se navodi, prebacuje što je prećutao da je radio za istočnonemačku tajnu policiju i kada je konkurisao za posao na državnom univerzitetu Humbolt u Berlinu 2005. godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.